Vas Kata Blanka világbajnok lett!

Diáktársunk történelmi sikert aratott, ugyanis megszerezte a magyar kerékpársport első világbajnoki aranyérmét. 

Szeretettel gratulálunk! 

2023. augusztus 13.

 

Ismét aranyérmes lett Vas Kata Blanka diáktársunk

Vas Kata Blanka sorozatban negyedszer nyert aranyérmet az országúti kerékpárosok országos bajnokságának női versenyében június 25-én.

A Pannonhalma környéki, 91,2 kilométeres távnak derült, 23 fokos időben vágott neki a 10 fős U23-as és felnőtt női mezőny. A 16,8 kilométeres Pannonhalma–Győrság–Halomalja–Pázmándfalu–Nyalka–Pannonhalma kört ötször teljesítették a bringások, majd egy pannonhalmi kis kör után – amelyben már feltekertek az apátsághoz – egy újabb mászás után a bencés monostor előtt érjenek célba.Nyugodt tempóban kezdődött a verseny, zömmel az SD Worx 21 éves címvédője diktálta az iramot, időnként Jordán Dorka segített be, a nagy köröket pedig együtt teljesítette a mezőny. Az apátsághoz vezető, 940 méter hosszú, 15 százalékos meredekségű részeket is tartalmazó, 9,6 százalékos átlagú emelkedő első mászásakor Vas tempóváltása szakította meg a kilenc főre zsugorodott sort. Utána az U23-as bajnoki címért küzdő Jordán és Zsankó Petra tekert, ám ketten sem tudták megközelíteni Vas Katát, aki 2020, 2021 és az elmúlt esztendő után  sorozatban negyedszer diadalmaskodott.

 

Központi érettségi találkozó 2023. október 7-én (szombaton)

Az "5 évesek" jubileumi érettségi találkozóját október 7-én (szombaton) rendezzük. 
Az ünnepség programját most készítjük elő, amelyről időben tájékoztatást adunk.. 

Szolnoki Attila igazgató           Dr. Ambrus-Ranga Júlia elnök

2023. május 30.

 

Központi érettségi találkozó 2023. május 20-án (szombaton)

Szeretettel várjuk a soron következő  "10 éves jubiláló osztályok" összejövetelére minden kedves diáktársat és vendéget. A program ITT olvasható, aktuális hírlevelünket pedig ITT találják. 

Szolnoki Attila igazgató           Dr. Ambrus-Ranga Júlia elnök

2023. május 15.

 

Üdvözlet Tübingenből (2023. április 20.) folytatás

Göbölyös Lászlóné tanárnőt nagy szeretettel és tisztelettel köszöntjük 105-dik születésnapján!

Folytatás

 

2023. január 20. 

Barátságunk története - Szűcs István emlékére

2023. január 15.
Központi érettségi találkozók 2023-ban
Ebben az esztendőben május 20-án (szombaton) a "10 évesek", valamint október
7-én (szombaton) az "5 évesek" jubileumi érettségi találkozóját rendezzük.
Az ünnepségek programját most készítjük elő, amelyről időben tájékoztatást adunk.
Szolnoki Attila igazgató Dr. Ambrus-Ranga Júlia elnök

2022. december 14.

Balogh Sándor tanárunk és diáktársunk emlékére

 

2022. december 1.

Kedves diáktársunktól és tanárunktól búcsúzunk

Balogh Sándor (1929-2022)

 

2022. november 17.

Odaadó-díjjal tüntették ki Antal Andor diáktársunkat

A fővárosi székhelyű Civilút Alapítványtól az életmű kategóriában Odaadó-díjat kapott Antal Andor atlétaedző. Harminchat jelölt közül választották ki a még ma is tevékeny trénert. Andor 1962-ben érettségizett Alma Materünkben, ahol még gimnazistaként egész életére eljegyezte magát az atlétikával. Versenyzőként gyaloglásban háromszor nyert egyéni országos bajnokságot, továbbá számos hazai és nemzetközi versenyen ért el egyedül és csoportban is nagyszerű sikereket a Tisza-parti SZVSE színeiben. 1975-től hivatásos edző Szegeden, tanítványai 336 bajnoki aranyat szereztek, és 216-szor szerepeltek a válogatottban, olimpián és paralimpián is. A kitüntetésben nagy szerepet játszott, hogy 22 évig edzette a Biacsi ikreket, Ilonát és Bernadettet. A nagyszerű és teljes életművet elismerő kitüntetéshez gratulálunk, továbbá jó egészséget és sikereket kívánunk, valamint megköszönjük azt az önzetlen segítséget is, amellyel Andor anyagilag folyamatosan támogatja diáktársaságunk munkáját!

Sport Szekció

 

2022. november 5.

Bronzérmes lett Vas Kata Blanka diáktársunk az Európa-bajnokságon

Az első sorból induló Vas Kata Blanka harmadik helyen zárt a női terepkerékpáros (ciklokrossz) versenyen a belgiumi Namurban zajló Európa bajnokságon, aki végig a legjobbak között haladt, sőt egy ideig vezette is a 22 fős mezőnyt a holland riválisokkal szemben.

vk

 

2022. augusztus 31.

Petőfi emlékhelyek felkeresése Erdélyben

Balogh Sándor diáktársunk idei erdélyi látogatása során a közelmúltban felkeresett több olyan helyszínt, ahol a nemzeti emlékezetünk szerint utoljára látták Petőfi Sándort. A 75 évvel ezelőtt „Alma Materünkben” érettségizett, majd ott tanított Balogh Sándor a diákszervezetünk és az iskolánk képviseletében is az alábbi felirattal koszorút helyezett el, tisztelegve a 200 éve született költő fehéregyházi emlékművénél.

Örök hála és tisztelet Kunszentmiklós közössége nevében!

Kiskunsági Szentmiklósnak
Ifju népe!
Benyitottál a szivemnek
Közepébe;

(Részlet: Petőfi Sándor „Búcsu Kunszentmiklóstól” című verséből)

petőfi

 

2022. június 10.

Társaságunk első társszervezete a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium Öregdiák Egyesülete (Részletekért kattintson!)

 

2022. június 24.

Vas Kata Blanka zsinórban a harmadik bajnoki címét szerezte

A 20 esztendős diáktársunk magabiztosan védte meg címét az országúti kerékpárosok országos bajnokságának női mezőnyversenyén. Sikerével változatlanul három szakág négy felnőtt magyar bajnoki trikóját őrzi egyszerre. 

Nagyszerű eredményéhez gratulálunk!

Sport Szekció

 

2022. május 15.

Központi érettségi találkozó 2022. május 28-án (szombaton)

Szeretettel várjuk a soron következő  "10 éves jubiláló osztályok" összejövetelére minden kedves diáktársat és vendéget. A program ITT olvasható, aktuális hírlevelünket pedig ITT találják. 

Szolnoki Attila igazgató           Dr. Ambrus-Ranga Júlia elnök

 

2022. május 10.

Könyvbemutató

Dobos József szerzőtársammal együtt szeretettel várunk minden érdeklődőt futballkönyvünk fővárosi bemutatójára. A meghívót ITT olvashatja.

Balogh Mihály

 

2022. január 10.

Központi érettségi találkozók 2022-ben

Ebben az évben május 28-án (szombaton) a "10 évesek" és október 1-én (szombaton) az "5 évesek" jubileumi érettségi találkozóját rendezzük. Az ünnepségek programját most készítjük elő, amelyről időben tájékoztatást adunk.

Szolnoki Attila igazgató           Dr. Ambrus-Ranga Júlia elnök

 

2021. december 31.

Vas Kata Blanka kerékpárost az Év Sportolójának jelölték

Nagy örömünkre Vas Kata Blanka diáktársunkat az Év Sportolójának jelölték Kozák Danuta hatszoros olimpiai bajnok és Csipes Tamara világ- és olimpiai bajnok társaságában. Ehhez a rangos elismeréséhez gratulálunk!

Balázs Margó

az SpSz titkára

 

2021. december 5.

A kultúrmisszionárius...

 

2021. november 6.

Vas Kata Blanka ezüstérmet nyert az Európa-bajnokságon...

 

2021. október 2.

Balogh Sándor diáktársunk rubinoklevele...

 

2021. szeptember 15.

Virtuális ünnepség (2021. október 2.) ...

 

2021. szeptember 10.

Az októberi ünnepséget online tartjuk ...

A járványügyi helyzet alakulása miatt, a legnagyobb sajnálatunkra, az október 2-ra tervezett ünnepségünket csak online rendezhetjük. Mindenki megértését kérjük, s reménykedjünk abban, hogy mielőbb visszaáll az összejöveteleink megszokott menetrendje.

Szolnoki Attila                   Dr. Zakar András

igazgató                               elnök

 

2021. szeptember 1.

Tájékoztatás az októberi ünnepségről...

Az "öt évesek" jubileumi érettségi találkozóját ebben az évben - az eredeti tervnek megfelelően - október 2-án (szombaton) szeretnénk megtartani. Jelezzük, hogy az ünnepség megrendezésének lehetősége és annak lefolyása most is függ a mindenkori járványügyi helyzettől, illetve az aktuális előírásoktól. Ezért kérjük, hogy az esemény megfelelő előkészítése érdekében mindenki időben tájékozódjon a honlapon, valamint az osztályok szervezőinél a rendezvény körülményeiről és programjáról.

 

Szolnoki Attila                        Dr. Zakar András

igazgató                                 elnök

2021. július 1.

A május 31-én meghirdetett elnöki pályázatra Ranga Júlia 2003-ban érettségizett diáktársunk jelentkezett. A pályázat itt olvasható. 

2021. május 30.

Felhívás elnöki pályázatra... 

2021. május 25.

Tábornok diáktársunk...

2021. május 15.

Virtuális ünnepség (2021. május 29.)...

2021. április 27.

Az "Év Agrárembere" kitüntető díjra jelölték diáktársunkat...

2021. április 23.

Tájékoztatás a májusi ünnepségről...

2021. április 15.

2020-ban érettségizett diáktársaink mondták...

2021. január 10.

Központi érettségi találkozók 2021-ben

Ebben az évben május 29-én (szombaton) a "tíz évesek" és október 2-án (szombaton) az "öt évesek" jubileumi érettségi találkozóját rendezzük. Az ünnepségek programját most készítjük elő, amelyről időben tájékoztatást adunkk.

Szolnoki Attila igazgató           Dr. Zakar András elnök

 

2020. december 20.

A sebészfőorvos iskolatársunk

Az orvostudomány egyre bővülő és gyors ütemben fejlődő eredményei – mindenki óriási szerencséjére – az egészségügyi ellátás napi gyakorlatában hasznosulnak. Az orvosi pályán – mint a többi szakterületen is – az emberi tényezők különösen nagy jelentőségűek. Fél évszázad óta folyamatosan gazdagodó szakismeretei kezdeményező alkalmazása nyomán töretlen odaadással végzi hivatását Kecskeméten Cserényi László főorvos, aki 1965-ben érettségizett a gimnáziumunkban.

Nézze meg a riportot! 40 éves a Kecskeméti Nyíri Úti Kórház - Prof. Dr. Dömötör Endre

 

2020. december 15.

Alma Materünk és a műszaki fejlesztés

A különböző gépek, az igen sokféle elektrotecnikai berendezések és a napjainkban szinte már nélkülözhetetlen informatikai eszközök alapanyagául szolgáló fémek előállítását, azok újrahasznosítását, továbbá a felhasznált energia környezetkímélő és költséghatékony biztosítását Szűcs István, a Miskolci Egyetem professor emeritusa öt évtizede eredményesen kutatja és oktatja.A nemzetközileg elismert tudóssal Szilágyi Irén készített riportot, amely a Magyar Acél szakfolyóirat 2020. évfolyam 1. számában jelent meg (a riport IDE kattintva olvasható). Szűcs István diáktársunk 1965-ben érettségizett a gimnáziumunkban.

 

2020. december 6.

Dobos József 85 éves

 

2020. november 22.

Galériák feltöltése.

 

2020. november 10.

Megalakult a Sport Szekció

Első szakmai egységként alakult meg a Sport Szekció (röviden SpSz), amelynek dokumentumai a honlap "Névsorok" menüpontjában találhatók. 

Az SpSz célkitűzése összefogni a sportoló és a sport iránt érdeklődő jelenlegi tanulókat, valamint a korábban érettségizetteket. Tagok lehetnek - önként jelentkezés alapján - azok a diáktársak, akik korábban sportoltak, vagy jelenleg is sportolnak, illetve a sporttal összefüggő tevékenységet végeztek/végeznek. Jelentkezés: Balázs Margit szervezőtitkárnál (balazsmargo3@gmail.com).

A Sport Szekció mintájára további szakmai egységek létrehozását javasoljuk.

 

2020. november 5.

Útmutató a szakmai egységek (szekciók) létrehozásához és működésük megszervezéséhez

 

2020. november 1.

Javaslat szakmai egységek (szekciók) kialakítására

2020. szeptember 26.

Virtuális ünnepség 2  

2020. szeptember 12.

Virtuális ünnepség 1  

 

2020. szeptember 1.

Az októberi központi érettségi találkozó elmarad...

A járvány egyre fokozódó terjedése miatt a 2020-ban jubiláló „tíz- és öt évesek” októberi összevont központi érettségi találkozóját – egyeztetve az intézményi fenntartóval – csak virtuális formában tudjuk megrendezni. Sajnos, a személyes találkozás most is elmarad, viszont a tervezett ünnepség valamennyi dokumentumát rövid időn belül két tételben elektronikusan közzétesszük.

Szolnoki Attila igazgató                                              Dr. Zakar András elnök

 

2020. augusztus 15.  

Tájékoztatás az októberi központi érettségi találkozóról...

A körülményekhez igazodva felkészültünk a hagyományossá vált tavaszi és őszi rendezvények megtartására. Terveink szerint október első szombatján a 2020-ban jubiláló „tíz- és öt évesek” központi érettségi találkozóját összevontan rendezzük. Azt szeretnénk, hogy személyes összejövetelt tarthassunk. Amennyiben erre nem nyílna lehetőség, akkor a találkozó összes dokumentumát elektronikusan közzétesszük.

Az ünnepség lebonyolításáról időben tájékoztatást adunk.

Szolnoki Attila igazgató                      Dr. Zakar András elnök

 

2020. június 1.  

Központi érettségi találkozó 2020. október 3-án...

Október 3-án (szombaton) az „öt évesek” jubileumi érettségi találkozóját rendezzük. Az ünnepség programjáról hamarosan tájékoztatást adunk.

Szolnoki Attila igazgató                      Dr. Zakar András elnök

 

2020. május 6

Virtuális ünnepség 3

2020. április 30.

Virtuális ünnepség 2

2020. április 23.

Virtuális ünnepség 1

 

2020. március 16.

Elmarad a május 16-ra tervezett központi ünnepség

A legutóbbi országos egészségügyi intézkedések alapján lemondjuk a május 16-ra tervezett központi összejövetelünket. Az ünnepséghez kapcsolódó kérdésekről folyamatos tájékoztatást adunk. 

Szolnoki Attila igazgató                 Dr. Zakar András elnök

 

2020. március 1.

A májusi érettségi találkozó programja

Szeretettel várjuk a jubiláló osztályokat és minden kedves vendégünket a május 16-án (szombaton) megrendezésre kerülő „tíz évesek” központi érettségi találkozójára. A gyülekező-regisztráció hagyományosan az Aulában (az egykori leánykollégium udvarán álló új épületben) 9 órától veszi kezdetét; a díszünnepséget 10 órától a Református Templomban tartjuk, majd a „kerek évfordulósok” szokásos osztálytalálkozóira a kijelölt osztálytermekben kerül sor. A nem jubiláló diáktársainknak és az érdeklődőknek – párhuzamosan az osztálytalálkozókkal – a Könyvtárban (a gyülekező helyszínén az első emeleten) 11:30-tól „Gimnáziumunk sportélete egykor és napjainkban” címmel előadást szervezünk, azután a „Régi Tornateremben” a testnevelő tanáraink és a kiváló sporteredményt elért diáktársaink emléktábláinak avatása következik. Délután 14 órától az Új Tornateremben (B épület II. emelet) kosárlabda-mérkőzésen szurkolhatunk az egykori diákok és a mostani tanulók csapatainak.

 

2019. december 1.

Központi érettségi találkozók 2020-ban

A jövő évben május 16-án (szombaton) a „tíz évesek” és október 3-án (szombaton) az „öt évesek” jubileumi érettségi találkozóját rendezzük. Az ünnepségek programját most készítjük elő, amelyről hamarosan tájékoztatást adunk.