2021. szeptember 15.

Virtuális ünnepség (2021. október 2.) ...

 

2021. szeptember 10.

Az októberi ünnepséget online tartjuk ...

A járványügyi helyzet alakulása miatt, a legnagyobb sajnálatunkra, az október 2-ra tervezett ünnepségünket csak online rendezhetjük. Mindenki megértését kérjük, s reménykedjünk abban, hogy mielőbb visszaáll az összejöveteleink megszokott menetrendje.

Szolnoki Attila                   Dr. Zakar András

igazgató                               elnök

 

2021. szeptember 1.

Tájékoztatás az októberi ünnepségről...

Az "öt évesek" jubileumi érettségi találkozóját ebben az évben - az eredeti tervnek megfelelően - október 2-án (szombaton) szeretnénk megtartani. Jelezzük, hogy az ünnepség megrendezésének lehetősége és annak lefolyása most is függ a mindenkori járványügyi helyzettől, illetve az aktuális előírásoktól. Ezért kérjük, hogy az esemény megfelelő előkészítése érdekében mindenki időben tájékozódjon a honlapon, valamint az osztályok szervezőinél a rendezvény körülményeiről és programjáról.

 

Szolnoki Attila                        Dr. Zakar András

igazgató                                 elnök

2021. július 1.

A május 31-én meghirdetett elnöki pályázatra Ranga Júlia 2003-ban érettségizett diáktársunk jelentkezett. A pályázat itt olvasható. 

2021. május 30.

Felhívás elnöki pályázatra... 

2021. május 25.

Tábornok diáktársunk...

2021. május 15.

Virtuális ünnepség (2021. május 29.)...

2021. április 27.

Az "Év Agrárembere" kitüntető díjra jelölték diáktársunkat...

2021. április 23.

Tájékoztatás a májusi ünnepségről...

2021. április 15.

2020-ban érettségizett diáktársaink mondták...

2021. január 10.

Központi érettségi találkozók 2021-ben

Ebben az évben május 29-én (szombaton) a "tíz évesek" és október 2-án (szombaton) az "öt évesek" jubileumi érettségi találkozóját rendezzük. Az ünnepségek programját most készítjük elő, amelyről időben tájékoztatást adunkk.

Szolnoki Attila igazgató           Dr. Zakar András elnök

 

2020. december 20.

A sebészfőorvos iskolatársunk

Az orvostudomány egyre bővülő és gyors ütemben fejlődő eredményei – mindenki óriási szerencséjére – az egészségügyi ellátás napi gyakorlatában hasznosulnak. Az orvosi pályán – mint a többi szakterületen is – az emberi tényezők különösen nagy jelentőségűek. Fél évszázad óta folyamatosan gazdagodó szakismeretei kezdeményező alkalmazása nyomán töretlen odaadással végzi hivatását Kecskeméten Cserényi László főorvos, aki 1965-ben érettségizett a gimnáziumunkban.

Nézze meg a riportot! 40 éves a Kecskeméti Nyíri Úti Kórház - Prof. Dr. Dömötör Endre

 

2020. december 15.

Alma Materünk és a műszaki fejlesztés

A különböző gépek, az igen sokféle elektrotecnikai berendezések és a napjainkban szinte már nélkülözhetetlen informatikai eszközök alapanyagául szolgáló fémek előállítását, azok újrahasznosítását, továbbá a felhasznált energia környezetkímélő és költséghatékony biztosítását Szűcs István, a Miskolci Egyetem professor emeritusa öt évtizede eredményesen kutatja és oktatja.A nemzetközileg elismert tudóssal Szilágyi Irén készített riportot, amely a Magyar Acél szakfolyóirat 2020. évfolyam 1. számában jelent meg (a riport IDE kattintva olvasható). Szűcs István diáktársunk 1965-ben érettségizett a gimnáziumunkban.

 

2020. december 6.

Dobos József 85 éves

 

2020. november 22.

Galériák feltöltése.

 

2020. november 10.

Megalakult a Sport Szekció

Első szakmai egységként alakult meg a Sport Szekció (röviden SpSz), amelynek dokumentumai a honlap "Névsorok" menüpontjában találhatók. 

Az SpSz célkitűzése összefogni a sportoló és a sport iránt érdeklődő jelenlegi tanulókat, valamint a korábban érettségizetteket. Tagok lehetnek - önként jelentkezés alapján - azok a diáktársak, akik korábban sportoltak, vagy jelenleg is sportolnak, illetve a sporttal összefüggő tevékenységet végeztek/végeznek. Jelentkezés: Balázs Margit szervezőtitkárnál (balazsmargo3@gmail.com).

A Sport Szekció mintájára további szakmai egységek létrehozását javasoljuk.

 

2020. november 5.

Útmutató a szakmai egységek (szekciók) létrehozásához és működésük megszervezéséhez

 

2020. november 1.

Javaslat szakmai egységek (szekciók) kialakítására

2020. szeptember 26.

Virtuális ünnepség 2  

2020. szeptember 12.

Virtuális ünnepség 1  

 

2020. szeptember 1.

Az októberi központi érettségi találkozó elmarad...

A járvány egyre fokozódó terjedése miatt a 2020-ban jubiláló „tíz- és öt évesek” októberi összevont központi érettségi találkozóját – egyeztetve az intézményi fenntartóval – csak virtuális formában tudjuk megrendezni. Sajnos, a személyes találkozás most is elmarad, viszont a tervezett ünnepség valamennyi dokumentumát rövid időn belül két tételben elektronikusan közzétesszük.

Szolnoki Attila igazgató                                              Dr. Zakar András elnök

 

2020. augusztus 15.  

Tájékoztatás az októberi központi érettségi találkozóról...

A körülményekhez igazodva felkészültünk a hagyományossá vált tavaszi és őszi rendezvények megtartására. Terveink szerint október első szombatján a 2020-ban jubiláló „tíz- és öt évesek” központi érettségi találkozóját összevontan rendezzük. Azt szeretnénk, hogy személyes összejövetelt tarthassunk. Amennyiben erre nem nyílna lehetőség, akkor a találkozó összes dokumentumát elektronikusan közzétesszük.

Az ünnepség lebonyolításáról időben tájékoztatást adunk.

Szolnoki Attila igazgató                      Dr. Zakar András elnök

 

2020. június 1.  

Központi érettségi találkozó 2020. október 3-án...

Október 3-án (szombaton) az „öt évesek” jubileumi érettségi találkozóját rendezzük. Az ünnepség programjáról hamarosan tájékoztatást adunk.

Szolnoki Attila igazgató                      Dr. Zakar András elnök

 

2020. május 6

Virtuális ünnepség 3

2020. április 30.

Virtuális ünnepség 2

2020. április 23.

Virtuális ünnepség 1

 

2020. március 16.

Elmarad a május 16-ra tervezett központi ünnepség

A legutóbbi országos egészségügyi intézkedések alapján lemondjuk a május 16-ra tervezett központi összejövetelünket. Az ünnepséghez kapcsolódó kérdésekről folyamatos tájékoztatást adunk. 

Szolnoki Attila igazgató                 Dr. Zakar András elnök

 

2020. március 1.

A májusi érettségi találkozó programja

Szeretettel várjuk a jubiláló osztályokat és minden kedves vendégünket a május 16-án (szombaton) megrendezésre kerülő „tíz évesek” központi érettségi találkozójára. A gyülekező-regisztráció hagyományosan az Aulában (az egykori leánykollégium udvarán álló új épületben) 9 órától veszi kezdetét; a díszünnepséget 10 órától a Református Templomban tartjuk, majd a „kerek évfordulósok” szokásos osztálytalálkozóira a kijelölt osztálytermekben kerül sor. A nem jubiláló diáktársainknak és az érdeklődőknek – párhuzamosan az osztálytalálkozókkal – a Könyvtárban (a gyülekező helyszínén az első emeleten) 11:30-tól „Gimnáziumunk sportélete egykor és napjainkban” címmel előadást szervezünk, azután a „Régi Tornateremben” a testnevelő tanáraink és a kiváló sporteredményt elért diáktársaink emléktábláinak avatása következik. Délután 14 órától az Új Tornateremben (B épület II. emelet) kosárlabda-mérkőzésen szurkolhatunk az egykori diákok és a mostani tanulók csapatainak.

 

2019. december 1.

Központi érettségi találkozók 2020-ban

A jövő évben május 16-án (szombaton) a „tíz évesek” és október 3-án (szombaton) az „öt évesek” jubileumi érettségi találkozóját rendezzük. Az ünnepségek programját most készítjük elő, amelyről hamarosan tájékoztatást adunk.